Duik in een boeiende reis door de dromen, idealen en projecten van ideale steden die de geschiedenis hebben gemarkeerd, van de 19e eeuw tot vandaag. “Stad der Mogelijkheden - Van Utopia’s naar de Realiteiten van Morgen” verkent de humanistische aspiraties en architecturale visies die de utopieën hebben gevormd en die ons vandaag de dag nog steeds inspireren.
Steden van mogelijkheden – Van utopieën naar de realiteit van morgen

Over
In het hart van de tentoonstelling staat het visionaire project van de Cité Mondiale, bedacht door Paul Otlet, medeoprichter van het Mundaneum. Deze pionier droomde van een universele ruimte gewijd aan kennis en internationale samenwerking, een stad ontworpen om vrede en vooruitgang te bevorderen. Hoewel het nooit werkelijkheid werd, blijft de Cité Mondiale een krachtige en tijdloze bron van inspiratie.
De tentoonstelling onderzoekt ook vele andere projecten, zowel verleden als toekomst, die onze relatie met de wereld herschalen en herdenken.
Wat kunnen we leren van deze utopieën om de uitdagingen van samenleven vandaag de dag aan te gaan? Hoe kunnen we onze manieren van wonen en samenleven in een veranderende wereld heroverwegen?
"Steden der Mogelijkheden - Van Utopia’s naar de Realiteiten van Morgen" nodigt uit om te dromen, vragen te stellen en onze toekomst opnieuw uit te vinden.
Een tentoonstelling gepresenteerd door het Mundaneum in samenwerking met de master Expografie-Muséografie van de Universiteit van Artois in Arras (FR).
Algemene informatie
Contactgegevens
Tarieven
Artikel 27
Gratis
Praktische informatie
Van
14Mrt
Tot
11Jan
Tentoonstelling toegankelijk van woensdag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00, op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00.
Uitzonderlijke sluitingen op 25 december en 1 januari.